250 ml ελαιόλαδο
1 κιλό πιπεριές κέρατο, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1/2 πιπεριά κόκκινη και πράσινη καυτερή
1.500 γρ. λουκάνικα, μοσχαρίσια, κομμένα σε διαγώνιες ροδέλες 2εκ
1.500 γρ. ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100ml λάδι, τηγανίζουμε τις πιπεριες για 5 λεπτά και τις βγάζουμε. Στο ίδιο λάδι βάζουμε τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε κι αυτά για 4 λεπτά και τα βγάζουμε.
Στραγγίζουμε την κατσαρόλα από το λίπος που έβγαλαν τα λουκάνικα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ντομάτα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριες και τα λουκάνικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Λιγο προτού αποσύρουμε απο την φωτιά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
tovima
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση