Μάθετε πως να διατηρείτε τον αφρό της περισσότερο και άλλα μικρά μυστικά για να απολαμβάνετε καλύτερα το δημοφιλές ποτό.
Γνωρίζατε ότι το φως μπορεί να αλλοιώσει την μπίρα ή ότι ακομη και το παραμικρό λίπος στο ποτήρι μπορεί να αλλάξει τη γεύση της; Αν θέλετε την επόμενη φορά που θα πιείτε την αγαπημένη σας μπίρα να την απολαύσετε ακόμη περισσότερο, διαβάστε τις παρακάτω αράδες:
- Μόλις σερβίρετε την μπίρα στο ποτήρι η θερμοκρασία της αμέσως ανεβαίνει κατά 0,5-2° C. Υπολογίστε λοιπόν να την έχετε σε ψύξη ελαφρώς υψηλότερη από αυτή που επιθυμείτε να την πιείτε
- Τα παραδοσιακά πήλινα ποτήρια έχουν πολύ μικρούς πόρους που δεν είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού και διατηρούν για περισσότερη ώρα τον αφρό.
- Απολαύστε τη σε πολύ καθαρό ποτήρι. Υπολείμματα από λίπη επηρεάζουν τη γεύση της ακόμη και σε μικρή ποσότητα….
- Το φως αλλοιώνει την μπίρα, γι’ αυτό συνήθως εμφιαλώνεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια
- Οι μπίρες από στάρι συνήθως συνοδεύονται με λεμόνι.
- Για να μην επηρεάζεται η γεύση της πρέπει να φυλάγεται σε δροσερό και σκιερό μέρος και να μην ανακινείτε το μπουκάλι.
- Αφού ανοίξετε το μπουκάλι μπίρας πρέπει να την καταναλώσετε άμεσα γιατί διαφορετικά χάνεται το διοξείδιο του άνθρακα.
tsekouratoi
Αφήστε μια απάντηση