Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο στη μηχανή του κιμά, με αρκετό λίπος. Προτεινόμενα κομμάτια, λαιμός και λάπα ανάμεικτα)
1/4 φλ. τσαγιού παγωμένο νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 ψωμάκια για hamburger
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
2 κ.σ. βούτυρο
4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, προσθέτουμε το κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ξανθύνουν καλά για 10΄-15΄ σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο. Τέλος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό.
Ισομοιράζουμε τον κιμά σε 4 μέρη. Πλάθουμε 4 burger, τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά (όταν λιώνει το λίπος στο ψήσιμο το αλατοπίπερο φεύγει).
Τα ακουμπάμε στη σχάρα και ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλουμε ψημένα. Όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα. Βάζουμε επάνω κρεμμύδια και burger, σκεπάζουμε με τα ψημένα ψωμάκια.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
Μπορούμε εναλλακτικά να προσθέσουμε φέτες τυριού πάνω στο ψημένο burger και έτσι να φτιάξουμε γευστικότατο cheeseburger.
argiro.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση