Συστατικά συνταγης
Ποσ.Υλικά συνταγης 4 μπουτια κοτοπουλου (ή 8 κοπανάκια)
3 κουτ. σούπας μουσταρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιολαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα σόγιας
χυμός απο 1 λεμονι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Οδηγίες παρασκευής συνταγης
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα κομμάτια κοτόπουλου πριν τα αραδιάσετε σε πυρίμαχο σκεύος.
Αναμιγνύετε τη μουστάρδα με το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι, το χυμό λεμονιού, λίγο νερό και το θυμάρι και περιχύνετε τα κομμάτια κοτόπουλου.
Τα γυρίζετε για να πάει το μείγμα παντού και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο για άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο.
Σημειώσεις για την συνταγη
Μπορείτε να μαρινάρετε τα μπουτάκια στη σάτσα από το προηγούμενο βράδυ.
syntages.gr
Επιμέλεια: Ο.Ν.
Αφήστε μια απάντηση