Ο τομέας «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος» του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας είναι από τους πιο δυναμικούς και μελλοντικά υποσχόμενους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Ιδιαίτερα στο σημερινό πολιτικοοικονομικό περιβάλλον που αναδεικνύει τη διαχρονική αξία της αγροτικής παραγωγής και του μεταποιητικού κλάδου, μπορεί να παράξει ρεαλιστικές επαγγελματικές επιλογές στους αποφοίτους.
Στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τόσο μέσα από τις εργαστηριακές ασκήσεις όσο και από τα θεωρητικά μαθήματα, οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν δεξιότητες και γνώσεις στον πρωτογενή – αγροτικό τομέα, στον δευτερογενή τομέα των τροφίμων και επιπροσθέτως στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος.
Προετοιμάζουν το έδαφος, σπέρνουν και μεταφυτεύουν στο θερμοκήπιο του σχολείου χειμερινά και ανοιξιάτικα κηπευτικά σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα της αγροτικής παραγωγής, κλαδεύουν τα οπωροφόρα δέντρα καθώς και τον αμπελώνα από τον οποίο παράγονται και μεταποιούνται οινοπροϊόντα, όπως οίνος και παραδοσιακά αποστάγματα του τόπου μας. Επιπλέον, διαμορφώνουν και εξωραΐζουν τον αύλειο χώρο του σχολείου σύμφωνα με τις βασικές αρχές της λειτουργίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Στο εργαστήριο τροφίμων παρασκευάζουν τρόφιμα ακολουθώντας τη διαδικασία της επεξεργασίας, της μεταποίησης και της συντήρησης των τροφίμων.
Ο υπεύθυνος εργαστηρίου, Οι εκπαιδευτικοί του τομέα,
Στέφανος Σιμψερής ΠΕ88.02 Ολυμπία Βενιοπούλου ΠΕ88.02
Άννα Μπαλασούλη ΠΕ88.05
Πολυξένη Σουλοπούλου ΠΕ88.01
Αφήστε μια απάντηση