ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Παρέμβαση του Αβραάμ Παναγιωτίδη: Μακεδονία ή Novartis και η κατρακύλα στον δήμο Αλεξάνδρειας

Παρέμβαση του Αβραάμ Παναγιωτίδη: Μακεδονία ή Novartis και η κατρακύλα στον δήμο Αλεξάνδρειας

Για ποιό όνομα θα παλέψουμε περισσότερο;

Τώρα εδώ που τα λέμε δεν έχουμε και κανένα ιστορικό στοιχείο ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική…

Κανένα;;;;

Βεργίνα, Πέλλα Δίον Αμφίπολη;;;;;

Ιστορικά εδώ και σχεδόν 35 χρονιά οι Σκοπιανοί διδάσκουν ΙΣΤΟΡΙΑ, Μακεδονική Ιστορία !

Εμείς;

Εμείς τα τελευταία 35 χρόνια ασχολούμαστε με τα πακέτα Delor ,με τα ΕΣΠΑ ,με τα δομημένα ομόλογα, με τους Ολυμπιακούς  Αγώνες του 2004, μήπως και οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν των Σκοπίων;

Εμείς λέμε στον κάθε ένα από τους 140 που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία: τι να κάνετε και εσείς αφού οι άλλοι 139 την αναγνώρισαν καλά κάνατε και εσείς.

Εκτός από Ιστορία διδάσκουν και Δημοκρατία …

Δημοψήφισμα ; τι είναι αυτό; μάλλον είναι Μακεδονοσκοπιανική λέξη.

Ποιούς όμως έχουν και είχαν απέναντι τους οι Σκοπιανοί για το όνομα της Μακεδονίας;

Πατριώτες Μακεδόνες πολιτικούς; Έλληνες; Novartis; PSI; Χρηματιστήριο; Ηλεία 2007; Μάτι 2018;  νόμο περί ευθύνης Υπουργών; λίστα Langard; δομημένα ομόλογα; 270.000.000€ χρέη της ΝΔ; 200.000.000€ χρέη του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ τους, που τα φορτώθηκε ο λαός σαν μουλάρι στην ανηφόρα.

Προτείνω να αλλάξουμε εμείς το όνομα μας και να το πούμε κάτω της Μακεδονίας.

Επάνω η Μακεδονία και κάτω…. ή κάτω της Μακεδονίας.

Ακόμα και αυτό θα μπορούσαν να το περάσουν με τα έγκυρα και αντικειμενικά ΜΜΕ τους.

Να όμως που το ψέμα είναι η πολιτική μας τροφή σε όλα τα επίπεδα.

Το πρόβλημα είναι πολύ σύνθετο ,αλλά και πολύ απλό. Οι πολίτες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς ,οι κλέφτες πάλι θεωρούν ότι ο λαός η μάζα είναι ηλίθια και πάντα θα πλανάτε και θα ψάχνει το καλύτερο αύριο μέσα στα ψέματα τους .

Άραγε έχουμε και άλλη επιλογή;

όλοι έχουν μια ψυχή και μια ψήφο, όλοι!!!

Η συνείδηση του καθενός καθορίζει την θέση της ψυχής, αλλά και την επιλογή την ώρα της κάλπης.

Ααααα….. και το 50αρικο !!!

Με ποιά κριτήρια επιλέγουμε;

Ας μην κρυβόμαστε, μοναδικό κριτήριο την ώρα της κάλπης είναι η παρασιτική ιδιοτέλεια που χρόνια τώρα γιγαντώνεται.

Ας βολευτώ εγώ και οι άλλοι ….

Αυτά αποτελούν μία εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας, που δυστυχώς θέλουμε να αγνοούμε.

Σήμερα ο κάθε ένας ψάχνει τον δικό του ώμο να κλάψει, άλλος άδαρτος και άλλος μελανιασμένος από το κοινωνικοοικονομικό ξύλο, άλλος αγωνιά για το μέλλον του και αυτό της οικογενείας του και άλλος για το εάν μείνει στην υπηρεσία άλλα 3 η 5 χρόνια και αν η σύνταξη του παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Τα εξαιρετικά μυαλά τα απορροφά η Γερμάνια που χρόνια τώρα παίρνει από την Ελλάδα ότι θέλει όπως θέλει και όταν θέλει.

Η Αγγλία του Elgin του “λόρδου´´ Elgin που έκλεψε τον Παρθενώνα, αυτός έκλεψε τα μάρμαρα και η Αγγλία τα αγόρασε !!!! και τώρα οι Άγγλοι αγοράζουν και τα εξαιρετικά νιάτα της προδομένης Ελλάδας.

Ποιούς όμως έχουν και είχαν απέναντι τους, οι Σκοπιανοί για το όνομα της Μακεδονίας;

Ποιούς έχουν και είχαν οι Άγγλοι απέναντι τους για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα;

Ίσως τα διεκδικήσουν οι Σκοπιανοί από τους Άγγλους και τελικά τα πάρουν…

Ποιός Έλληνας μπορεί να πει ότι είναι ευγνώμον για τις κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών; λίγοι, πολλοί λίγοι !

Μπορείς όμως να φανταστείς έναν πολιτικό να είναι ταπεινός, να ακούει, να έχει αντανακλαστικά στο τι θέλει η κοινωνία στο τι έχει ανάγκη η νεολαία, έναν πολιτικό που θα λέει αλήθεια, θα μας πει ότι κάναμε πολλά, πολλά λάθη, αλλά αλλάζοντας θα βγούμε νικητές;

Εάν μας μιλήσει για εμπορικά ισοζύγια και υποδομές για 10ετιες και όχι γρήγορα τώρα εμείς οι άλλοι κλπ.

Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία που θα διαρκέσουν 20ετιες και όχι όσο είναι η θητεία του αρμοδίου υπουργού.

Είναι αφέλεια να μιλά όμως κανείς για αλλαγή ,για ανάπτυξη, για παραγωγή έργου, εάν δεν αλλάξει πρώτα η νοοτροπία μας.

Απλός λογαριασμός: 10.000.000 Έλληνες, 1.000.000 άνεργοι, 2,500.000 συνταξιούχοι με αυτούς που περιμένουν να πάρουν σύνταξη, 1,500.000 μαθητές και φοιτητές σύνολο 5.000.000   οι άλλοι όλοι με μισθούς των 600€ πρέπει να ορθοποδήσουν την Ελλάδα μας.

Εάν βάλεις και τους 1.000.000 δημόσιους υπαλλήλους τότε οι αριθμοί είναι πολύ σκληροί για να τους διαχειριστούν άνθρωποι που ποτέ δεν έβγαλαν μεροκάματο.

Όταν στις θέσεις των γγ, των προϊστάμενων των διευθυντών με κάθε αλλαγή Κυβέρνησης διορίζονται οι δικοί μας κομματικοί λειτουργοί (κομματόσκυλα )που στήριξαν τον έντιμο πολιτικό αγώνα της εκάστοτε διοίκησης η κυβέρνησης με μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης το να είναι δικός μας, τότε και η Ηλεία του 2007 θα επαναληφθεί ,αλλά και το Μάτι του 2018 και πολλά πολλά άλλα.

Τιμωρία; ποτέ !!!

Στο τοπικό πολιτικό επίπεδο μας τώρα, δεν ξέρω πόσο θα κατρακυλήσει ακόμα, εύχομαι από το φθινόπωρο όσοι θέλουμε να προσφέρουμε πραγματικά στον τόπο μας να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας και να καταλάβουμε ότι ο δημότης δεν θα μας σέβεται και θα μας θαυμάζει για τον τίτλο που αποκτήσαμε μετά τις εκλογές του Μαί 2014, τον σεβασμό θα πρέπει να τον κατακτήσουμε ταπεινά και με πολύ δουλειά, άλλωστε εκλεγήκαμε για αυτά που είπαμε και θα κριθούμε για αυτά που κάναμε η καλύτερα δεν κάναμε, ίσως για κάποιους να είναι πολύ αργά !

Ακόμα, πάντα κατά  την δική μου άποψη οι τοπικοί αιρετοί θα πρέπει να αναθεωρήσουν την επιτακτική, αλλά και καταχρηστική τους συμπεριφορά και εννοώ ότι θα πρέπει να καταλάβουν ότι υπηρετούν και διαχειρίζονται την ευημερία μας και τα χρήματα μας!

Εάν δεν θέλουν ή δεν μπορούν ας κάτσουν σπίτι τους, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βάλουν υψηλότερους στόχους, που έχουν θάρρος άλλα και πολιτική τόλμη, σχέδιο και φαντασία και δεν είναι δεδομένη η ικανότητα τους, από την κομματική τους ταυτότητα.

Δεν ξέρω εάν ο προεκλογικός πόθος κάποιων για το καλό του τόπου ή για την καταραμένη καρέκλα μετά τις εκλογές έγινε εφιάλτης απραξίας με ή χωρίς δόλο ,από τους ίδιους ή για τους ίδιους…… ο νόων νοείτω .

Θα πρέπει οι ίδιοι να ξανά πείσουμε τους δημότες ώστε να μας ξανά ψηφίσουν , ότι εμείς οι ίδιοι θα αλλάξουμε και αυτά που δεν καταφέραμε να κάνουμε σε αυτήν την 5ετια θα τα καταφέρουμε εφόσον επανέλθουμε στην εξουσία τα επόμενα χρόνια πάντα οι ίδιοι ,θα πρέπει να πείσουμε ότι θα ακουστούν και προτάσεις όχι μόνο εκλεκτές από εκλεκτούς,αλλά από όλους !Πάντα όμως οι ίδιοι,οι ίδιοι που δεν τα καταφέραμε σχεδόν 5 χρόνια θα τα καταφέρουμε τώρα για κάποιον καινούργιο λόγο, με κάποιες καινούργιες ικανότητες, πάντα όμως εμείς οι ίδιοι.

Πέφτοντας η θερμοκρασία θα ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για τις εκλογές της άνοιξης του 2019 σε αυτό τα διάστημα θα πρέπει να απολογηθούμε γιατί δεν έγιναν πράξη αυτά που όλοι περιμένανε από εμάς, αυτά που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν και αντίστροφα.

Η έλλειψη οργάνωσης ,η καταστροφική γραφειοκρατία, η εσωπαραταξιακή προδοσία ψευτοστηριζόμενή στην δήθεν διαφωνία, άλλα και ο μηδενισμός της νεποτιστικής νοοτροπίας θα πρέπει να είναι οι καθημερινοί εχθροί της νέας διοίκησης.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μια “ δουλειά “που πρέπει να την αγαπάς άλλα και να την ξέρεις και αν δεν την ξέρεις να θέλεις να την μάθεις, να θέλεις να την υπηρετείς καθημερινά με ματιά και αυτιά ανοιχτά να μαθαίνεις για να προσφέρεις περισσότερα από βδελυγματικές μικροανθρωπιστικές αντιλήψεις , ανεπαρκείς διοικήσεις , άχρηστους πολιτικάντηδες τοπικούς άρχοντες και κυβερνητικά στελέχη που αδρανούν εύχομαι να χορτάσαμε όλοι.

ΥΓ1. Μακριά από εμένα λογικές Μακρονήσου κλπ.

ΥΓ2. Μπορεί να απογοητευτείς αν αποτύχεις, αλλά είσαι χαμένος αν δεν προσπαθήσεις ξανά.

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Πρόεδρος Τ.Κ. Αράχου

4 Comments

  • ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΓΚΥΡΙΝΗ ΠΑΛΙ??ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.ΜΟΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ..ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΜΔΙΩΞΕ ΝΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ.ΕΣΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ.ΟΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ.ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ …..ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ..Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΚΕΤΗ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΗΔΕΝ……

  • Μια συμβουλη αν μου επιτρεπεις βρες ανθρωπους που εχουνε ορεξη σαν εσενα ασε τα λογια.Γκυρινης τελειωσε και απαξιωτικα.

  • Εσυ σαν πρόεδρος τι εκανες;;;;άσε μη πεις ξέρουμε……οι άλλοι φταίνε!!!!
    Κάτι για τα σκυλιά και κάτι επιδοτήσεις μηπως σε χάλασαν και είσαι στεναχωρημένος με τον Γκυρινη;;;άντε τραβά στον Χαλκίδη και κάνε καμία φούσκα με την μιξα σου!

  • Αν και δεν το ξερω τον άνθρωπο βλέπω ότι η κρίση του τουλάχιστον έτσι πως την παρουσιάζει είναι σωστή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *