ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

“Γιορτή Δημοκρατίας” της παλιάς ΟΝΝΕΔ διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη

“Γιορτή Δημοκρατίας” της παλιάς ΟΝΝΕΔ διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στο πάρκο “Ξαρχάκου” στη Θεσσαλονίκη, η ανοικτή εκδήλωση “Γιορτή Δημοκρατίας ΟΝΝΕΔ όπως παλιά”.

Ήταν μια πρωτοβουλία βετεράνων της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, κυρίως της περιόδου των δεκαετιών του 1980 και του 1990 καθώς επίσης και παλιότερων ή νεοτέρων, στην οποία ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες “νεολαίοι” της Γαλάζιας Γενιάς, γυναίκες και άνδρες.

Στο χώρο της εκδήλωσης είχαν τοποθετηθεί ταμπλό με παλιές προεκλογικές αφίσες της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ, της ΜΑΚΙ και της Νέας Δημοκρατίας, αφίσες παλιών εκδηλώσεων, φωτογραφίες από παλιές Γιορτές της ΟΝΝΕΔ, από φοιτητικές συνελεύσεις, από εσωκομματικές διαδικασίες της γαλάζιας νεολαίας, αντίστοιχα αποκόμματα εφημερίδων και πολλά ενθύμια εκείνης της εποχής.

Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι επισκέπτες του φεστιβάλ, είχαν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν, να θυμηθούν τα παλιά, να φωνάξουν συνθήματα εκείνης της εποχής, να τιμήσουν τους απόντες και να ξανατραγουδήσουν τραγούδια και ύμνους της ΟΝΝΕΔ. Υπήρξε ακόμη και διαγωνισμός για την καλύτερη και ταχύτερη αφισσοκολιδη, όπου διαγωνίστηκαν παλιοί ΟΝΝΕΔιτες και ΟΝΝΕΔιτισες κάτω από το βλέμμα αντίστοιχης επιτροπής αξιολόγησης από βετεράνους του είδους.

Στο πλαίσιο της “Γιορτής Δημοκρατίας ΟΝΝΕΔ όπως παλιά” πραγματοποιήθηκε και πολιτική συζήτηση με θέμα: “Η γενιά του ’80 και σημερινή πολιτική κατάσταση. Από τις μαζικές οργανώσεις στην Μεταπολιτική και τα Social Media”.

Στην εκδήλωση ήταν παρούσα και η Δώρα Κουρκουτά από την Αλεξάνδρεια, στέλεχος κι αυτή της ΟΝΝΕΔ εκείνης της εποχής. Μέσα σε ένα εντελώς οικείο περιβάλλον, η Δώρα Κουρκουτά είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ξανά με παλιές φίλες και φίλους συναγωνιστές της, θυμήθηκαν μαζί τους παλιούς αγώνες και συμμετείχε στις συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Η γιορτή της παλιάς ΟΝΝΕΔ περιλάμβανε και απονομή τιμητικής πλακέτας στην χήρα του αποβιώσαντος Κώστα Μπαλλά, μαζί με ενός λεπτού σιγή για τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που “έφυγαν”.

Η Γιορτή έκλεισε με συναυλία με τα τραγούδια της Γαλάζιας Γενιάς. Να σημειώσουμε ότι στην οργανωτική επιτροπή της “Γιορτής Δημοκρατίας ΟΝΝΕΔ όπως παλιά” επικεφαλής της οποίας ήταν ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης, συμμετείχε και ο Βεροιώτης δημοσιογράφος Χρήστος Μπλατσιώτης, στέλεχος κι αυτός της παλιάς ΟΝΝΕΔ και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας στη δεκαετία του 1980.

Στις εικόνες – στιγμιότυπα από τη Γιορτή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης:

– Με συμμετέχοντες ανάμεσα τους και η Δώρα Κουρκουτά

– Με το πάνελ της ανοιχτής συζήτησης που έγινε (διακρίνονται οι Λευτέρης Γεωργιάδης πρώην Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Σάκης Μασλαρινός πρώην ΔΑΠίτης ΑΠΘ και πρώην Δήμαρχος Βισαλτίας Σερρών, Νίκος Παπαϊωάννου πρώην ΔΑΠίτης και πρώην πρύτανης ΑΠΘ, Μιχάλης Παπαδόπουλος, πρώην μέλος ΕΓ ΟΝΝΕΔ και Δημήτρης Γαλαμάτης ΓΓ της ΓΓΕΕ και πρώην Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης).

– Με διάφορους παριστάμενους καθώς και με στιγμιότυπα από τον διαγωνισμό αφίσας με τους μετρ της επιτροπής αξιολόγησης να εξετάζουν την καταλληλότητα των κουβαδων με τη γλουτολινη και άλλες σχετικές λεπτομέρειες.

   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *