ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

DYSLEXIA CENTER Αλεξάνδρειας: Διατήρηση σχολικών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια των διακοπών

DYSLEXIA CENTER Αλεξάνδρειας: Διατήρηση σχολικών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια των διακοπών

To “Dyslexia Centers – Pavlidis Method” στην Αλεξάνδρεια λειτουργεί στην Ταγμ. Γεωργούλη 23.

Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν! Παιχνίδια, θάλασσα, εκδρομές και διασκέδαση για 3 ολόκληρους μήνες! Όμως… τι γίνεται με όλη τη γνώση και τις δεξιότητες -ανάγνωση, ορθογραφία, αριθμητική- που κατακτήθηκαν με τόσο κόπο στο σχολείο την χρονιά που μόλις τελείωσε;

Διεθνώς, η “καλοκαιρινή απώλεια μάθησης” είναι μία πραγματική και αναμενόμενη κατάσταση, με τον βαθμό της απώλειας να ποικίλλει ανάλογα με την τάξη, το μάθημα αλλά και το μαθησιακό επίπεδο του κάθε παιδιού. Στόχος των γονιών είναι η απώλεια αυτή να περιοριστεί στον μικρότερο δυνατό βαθμό, ώστε η νέα χρονιά που θα ξεκινήσει τον μακρινό ακόμα Σεπτέμβριο να βρει το παιδί μαθησιακά δυνατό και έτοιμο για νέα γνώση!

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει να επιβάλλουμε «σχολικό πρόγραμμα» μέσα στο καλοκαίρι, με προβλήματα αριθμητικής και ασκήσεις ορθογραφίας. Τα παιδιά, εξάλλου, δικαιούνται πλήρη ξεκούραση, μακριά από όλα τα σχολικά καθήκοντα, τουλάχιστον τις πρώτες 2 – 3 εβδομάδες. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί άλλοι, έξυπνοι και διασκεδαστικοί τρόποι που μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα!

Η καταγραφή της καθημερινής λίστας για τα ψώνια ή η ανάγνωση της συνταγής την ώρα της μαγειρικής είναι μία καλή μέθοδος ώστε το παιδί να μην …ξεχάσει να γράφει και να διαβάζει μέχρι τον Σεπτέμβριο! Η διατήρηση καλοκαιρινού ημερολογίου με όλα τα σπουδαία κατορθώματα της ημέρας, εμπλουτισμένο με ζωγραφιές, φωτογραφίες ή και μικροαντικείμενα, όπως ένα κοχύλι, ένα φύλλο ή ένα φτερό, μπορεί να γίνει μια πολύ διασκεδαστική καθημερινή απασχόληση για πολλά παιδιά! Το ίδιο και η ανάγνωση βιβλίων που θα διαλέξετε μαζί με το παιδί, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Ακόμα, τα σταυρόλεξα, τα κρυπτόλεξα και η κρεμάλα είναι παιχνίδια που θα διασκεδάσουν το παιδί αλλά και όλη την οικογένεια!

Στο σούπερ μάρκετ μπορείτε να ζητήσετε να προσθέτει τις τιμές των προϊόντων που βάζετε στο καλάθι και στο ταμείο, να υπολογίσει τα ρέστα που περιμένετε. Να μετρήσει τα λεμόνια, τις τομάτες, τα ζαρζαβατικά καθώς τα ταχτοποιεί στο ψυγείο! Να αριθμεί πόσα μανταλάκια σας δίνει στο χέρι καθώς απλώνετε τα ρούχα. Ζητήστε του να σας «βοηθήσει» στον υπολογισμό του κόστους των διακοπών σας, π.χ., με προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς των επιμέρους εξόδων που θα χρειαστούν, χρησιμοποιώντας πάντα νούμερα αντίστοιχα με το γνωστικό επίπεδο του παιδιού.

Δημιουργήστε ευκαιρίες, με βάση τη φαντασία σας αλλά και τα ενδιαφέροντα του παιδιού και κάντε το καλοκαίρι του παιδιού όχι μόνο διασκεδαστικό αλλά και εποικοδομητικό!

Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας στα: 2333304949

www.facebook.com/dcalexandreia?locale=el_GR

Κέντρα Δυσλεξίας: Dyslexia Centers – Pavlidis Method

[email protected]

Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Ταγμ. Γεωργούλη 23

#Dyslexiacenters#PavlidisMethod#alexandria#imathia#dyslexia#kids

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *