Τo ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ λειτουργεί στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας.
Μας υποδέχεται καθημερινά με μοναδικές γεύσεις και ένα μενού για όλες τις προτιμήσεις!
Η νέα καινοτομία που παρουσιάζει το σεφ Κωνσταντίνος Γατόπουλος είναι το Πιάτο Ημέρας στο ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ!
Για την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024 απολαύστε:
Αρνάκι στη γάστρα, πατάτες baby και καρότο!
Συνταγή για να δοκιμάσετε το πιάτο στο σπίτι σας:
Μερίδες: 4
* 1.500 γρ. αρνάκι σπάλα ή μπούτι, με το κόκαλο, σε ενιαίο κομμάτι.
* λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα του αρνιού.
* Πατάτα baby 1.000 γρ.
* Καρότο 3 μεγάλα τεμάχια.
* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τη σάλτσα του ταψιού:
* χυμός από 2 λεμόνια.
* ξύσμα από 1 λεμόνι.
* 100 γρ. μουστάρδα πικάντικη.
* 90 ml ελαιόλαδο.
* τα φύλλα από 5 κλωνάρια θυμάρι.
* 6 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα, ελαφρά κοπανισμένες.
* 1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα (ή λιγότερη, αν δεν αντέχουμε), ψιλοκομμένη.
Διαδικασία:
* Για το αρνάκι στη γάστρα με πατάτες και καρότα ξεκινάμε και σκουπίζουμε με ένα νοτισμένο πανάκι όλο το αρνάκι, για να απομακρύνουμε τυχόν μικρά θραύσματα από κόκαλα.
* Αν το έχουμε βγάλει μόλις από το ψυγείο, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
* Το αλατοπιπερώνουμε καλά.
* Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
* Σε ευρύχωρη γάστρα (ή σε μεγάλο και βαθύ ταψί) ανακατεύουμε και απλώνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
* Πάνω τους ακουμπάμε το αρνάκι.
* Το αλείφουμε με τα χέρια με ελαιόλαδο, κάνοντας απαλό μασάζ.
* Κλείνουμε καλά τη γάστρα με το καπάκι της (ή το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και στη συνέχεια σφιχτά με αλουμινόχαρτο) και φουρνίζουμε.
* Ψήνουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να πάρει ρόδινο χρώμα.
* Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε το αρνάκι με τη σάλτσα του ταψιού.
Αφήστε μια απάντηση