Τo ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ λειτουργεί στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας.
Μας υποδέχεται καθημερινά με μοναδικές γεύσεις και ένα μενού για όλες τις προτιμήσεις!
Η νέα καινοτομία που παρουσιάζει το σεφ Κωνσταντίνος Γατόπουλος είναι το Πιάτο Ημέρας στο ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ!
Για την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024 απολαύστε:
Μοσχαράκι γιουβέτσι:
Συνταγή για να δοκιμάσετε το πιάτο στο σπίτι σας:
Υλικά:
Μερίδες: 4-6.
* 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά.
* 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
* 120 ml κόκκινο, ξηρό κρασί.
* 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας.
* 2 φύλλα δάφνης.
* 2 κόκκοι μπαχάρι.
* 500 γρ. κριθαράκι μέτριο.
* 150 ml ελαιόλαδο.
* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία:
* Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
* Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει.
* Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
* Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον πελτέ, τη δάφνη και το μπαχάρι και ανακατεύουμε μια-δυο φορές.
* Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει καλά το κρέας (καλό είναι να υπάρχει αρκετό νερό εξαρχής, για να μη χρειαστεί να προσθέσουμε πολύ στο ψήσιμο). Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
* Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
* Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κρέατος.
* Ανάμεσά τους σκορπίζουμε το κριθαράκι και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε το ζυμαρικό να καλυφθεί. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μελώσει το κριθαράκι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
* Προσέχουμε να μη στεγνώσει το ζυμαρικό, γιατί συνεχίζει να απορροφά υγρό ακόμη και αφού το βγάλουμε από τον φούρνο και κινδυνεύει να λασπώσει.
Αφήστε μια απάντηση