Τo ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ λειτουργεί στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας.
Μας υποδέχεται καθημερινά με μοναδικές γεύσεις και ένα μενού για όλες τις προτιμήσεις!
Η νέα καινοτομία που παρουσιάζει το σεφ Κωνσταντίνος Γατόπουλος είναι το Πιάτο Ημέρας στο ΜΕΖΕ ΜΕΖΕ!
Για την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 απολαύστε:
Κόκορα με χυλοπίτες:
:
Συνταγή για να δοκιμάσετε το πιάτο στο σπίτι σας:
Μερίδες: 6:
– 1 κόκορας βάρους περίπου 1.500 – 1.700 γρ., σε 6-8 κομμάτια.
– 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα.
– 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένς.
– 800 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα.
– 1 φύλλο δάφνης.
– 400 ml νερό.
– 300 γρ. χυλοπίτες μακριές.
– 100 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη.
– 1/4 μάτσο φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος.
– 100 ml ελαιόλαδο.
– αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία:
– Για να ετοιμάσουμε τον κόκορα κοκκινιστό με χυλοπίτες, πρώτα πλένουμε, σκουπίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τον κόκορα.
– Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κόκορα σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές και να ξεκολλάει εύκολα από το σκεύος.
– Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
– Ρίχνουμε την ντομάτα και τη δάφνη, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 – 40 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα. Χωρίς νερό, μόνο με την ντομάτα.
– Αφαιρούμε τα κομμάτια με το στήθος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα των υπόλοιπων κομματιών για άλλα 15 λεπτά. Υπολογίζουμε πως, αν ο κόκορας είναι χωριάτικος, θα χρειαστούν άλλα 30 λεπτά για το στήθος και άλλα 40 λεπτά για το μπούτι και τα υπόλοιπα μέρη, γιατί το κρέας είναι πιο σκληρό.
– Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό και τις χυλοπίτες. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών.
– Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα τα κομμάτια με το στήθος, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
– Ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε για 10 λεπτά για να ξεκουραστεί ο κόκορας και σερβίρουμε, ρίχνοντας σε κάθε μερίδα τριμμένη μυζήθρα.
Αφήστε μια απάντηση