Ένα προϊόν που δεν συναντάμε να παράγεται στην περιοχή των νομών Ημαθίας και Πέλλας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, παράγεται στον Κολινδρό Πιερίας.
Πρόκειται για την βότκα Stagma που παράγει ο Ιωάννης Πλατσάς.
Πως ξεχωρίζει
1. Είναι ελληνική και αναδεικνύεται και με το ελληνικό σήμα. Παράγεται στην Ελλάδα.
2. Η ετικέτα της Stagma όπως θα προσέξετε, δεν θυμίζει άλλη βότκα.
3. Είναι άοσμη επειδή έχει φιλτραριστεί με ενεργό άνθρακα. Πίνεται ευχάριστα γιατί πολύ απλά δεν «χτυπάει» στο κεφάλι. Έχει πολύ μαλακιά γεύση. Η ποιότητα αυτή συναντάται σε πιο ακριβές βότκες. Είναι πολύ ανώτερη από τις περισσότερες βότκες που έχουν περίπου την ίδια τιμή.
Πότε ξεκίνησε η ιδέα της Stagma
Η οικογένειά του Ιωάννη Πλατσά ασχολείται με την παραγωγή τσίπουρου, εδώ και πολλές γενιές. Από το 2000 εμφιαλώνει και το τσίπουρο «Πλατσά».
Το σκεπτικό της παραγωγής και άλλων ποτών υπήρχε εδώ και χρόνια. Η ενασχόληση του ίδιου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια περίπου, μέσα στα οποία δημιουργήθηκε η συνταγή και το όνομά της. Η άδεια κυκλοφορίας βγήκε στα τέλη Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε να πωλείται.
Πως ήρθε η ιδέα της Stagma
Με την αναζήτηση των επιλογών που είχε ως ποτοποιός ο κ. Πλατσάς, για την παραγωγή ποτών, κατέληξε στην βότκα. Πέραν της παραγωγής τσίπουρου λοιπόν, ξεκίνησε της παραγωγή βότκας ενώ ήδη υπάρχει η σκέψη για παραγωγή και άλλων ποτών.
Θα συναντήσετε τη Stagma πλέον και σε αρκετά μαγαζιά της Αλεξάνδρειας αλλά και της γύρω περιοχής.
Αφήστε μια απάντηση