ΤΟΠΙΚΑ posted by

Τι να προσέξετε στη διατροφή σας στη διάρκεια των εορτών – γράφει η Εμμανουέλα Πασχαλίδου

Τι να προσέξετε στη διατροφή σας στη διάρκεια των εορτών – γράφει η Εμμανουέλα Πασχαλίδου

Γράφει η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Εμμανουέλα Πασχαλίδου

Σίγουρα τα πλούσια γεύματα και γλυκά τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν την τιμητική τους.

Μια εποχή του χρόνου που δίνουμε στους εαυτούς μας το ελεύθερο να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την γιορτινή ατμόσφαιρα. Το διαιτολογικό μας γραφείο δεν θα αλλάξει φυσικά τα έθιμα αλλά θα σας δώσει συμβουλές για να αποφύγετε όσο δυνατόν λιγότερο την αύξηση της ζυγαριάς.

Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε αυτό το διάστημα σχετίζεται με την νοοτροπία που μας διέπει για τις γιορτές, ζούμε την ψευδαίσθηση ότι τα γλυκά και εκλεκτά εδέσματα δεν θα μπορούμε να τα δοκιμάσουμε σε άλλη περίοδο του χρόνου σαν να αποτελούν κάτι απαγορευμένο. Αυτό έχει σαν συνέπεια να οδηγούμαστε σε διατροφικές υπερβολές και δυστυχώς η ζυγαριά καθώς περνάνε οι μέρες να μας εκπλήσσει δυσάρεστα.

Μην τρώτε με γρήγορους ρυθμούς

Μην καταναλώνετε τα γεύματα σας πολύ γρήγορα γιατί θα οδηγηθείτε σε υπερφαγία. Μασήστε το φαγητό σας, απολαύστε, οριοθετήσετε τις μερίδες σας και ο χρόνος θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσει ο εγκέφαλος το αίσθημα του κορεσμού.

Καταναλώστε αλκοόλ με μετρό

Σίγουρα οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μία περίοδος με έντονη κοινωνική δράση οι οποία συνήθως συνδυάζεται με αλκοόλ. Προσπαθήστε να έχετε μετρό. Γνωρίζοντας ότι υπερκατανάλωσή του κρύβει αρκετές θερμίδες και ζάχαρη.

Πιείτε με περισσότερο νερό

Το νερό σας προσφέρει σωστή ενυδάτωση και βοηθά στο μηχανισμό πέψης του οργανισμού σας.

Προσπαθήστε να είστε επιλεκτικοί με επιδόρπια και γλυκά

Διαλέξτε πραγματικά αυτά που αξίζουν και γευστικά και είναι ιδιαίτερα σε γεύση.

Μην αφήνετε τα Χριστούγεννα να διαρκέσουν 1 μήνα

Ελέγξτε την πρόληψη τροφής και γλυκών τις ενδιάμεσες ημέρες των εορτών με ισορροπημένη διαιτολόγια. Κρίνεται καλό στο τέλος των εορτών να κάνουμε δώρο στον εαυτό μας μια ασφαλή αποτοξίνωση πάντα με τη συνεργασία του διαιτολόγου μας.

Ξεκουραστείτε

Τα Χριστούγεννα είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα. Απολαύστε τον ελεύθερο χρόνο σας με την οικογένεια και τους φίλους σας.  Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός. Η έλλειψη ύπνου είναι μια σοβαρή αιτία να οδηγεί τους περισσότερους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο για να εξασφαλίζουν ενέργεια.

Το Διαιτολογικό Γραφείο ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ σας εύχεται λαμπερά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη, ευεξία, ευτυχία, όνειρα και επιτυχίες

Καλές γιορτές!

Πασχαλίδου Εμμανουέλα

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Βετσοπούλου 73, Αλεξάνδρεια

Facebook: Κλικ ΕΔΩ (ενημερωθείτε για διατροφικά tips και συνταγές)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2333400627 – 6978045920

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *